Få din hund til at stoppe med at gø!

Mange hunde gør rigtig meget og det kan være til stor gene for både ejer, nabo og forbipasserende, derfor er det bedst at slå ned på problemet hurtigst muligt for at få din hund til at stoppe med at gø.

Med det sagt så kan det sagtens lade sig gøre at få din hund til at stoppe med at gø selvom den har gjort det i længere tid. I sidste ende handler det om god hundeopdragelse.

Hvordan får jeg min hund til at stoppe med at gø?

Lad mig starte med at sige at der ikke kun er en ting der virker, men at det ofte vil være en kombination af flere ting der kan gøre udfaldet i sidste ende.

#1 Find ud af hvorfor din hund gør

Det første skridt vil være at finde ud af hvorfor din hund gør, da det har stor betydning for hvordan du bedst muligt får den til at stoppe med at gø. Der kan være mange grunde til at din hund gør, få hjælp i vores artikel om hvorfor hunde gør.

Du kan selvfølgelig ikke spørge din hund, og derfor må du tænker over de situationer hvor din hund starter med at gø. I de situationer vil du også kunne finde grunden til at den starter med at gø.

#2 Stil dig mellem hunden og det den gør af

Der første og bedste du kan gøre når din hund begynder at gø, er at stille dig mellem din hund og det den umiddelbart gør af. Det fjerner fokus fra det og distrahere din hund. Samtidig kan du langsomt begynde at drage din hund i en retning væk fra hvor den startede med at gø.

Det er sjældent at dette ændre adfærden på sigt, men nu og her er det en effektiv metode til at få din hund til at stoppe med at gø. Det vil først have en langtidsholdbar virkning når du kombinere det med næste tip #3.

#3 Sæt dig i respekt

En hund kan kun lære at stoppe med at gø hvis den bliver opdraget til det. Det er det samme med børn, der kun ændre adfærd hvis de bliver opdraget til det. Med hunde handler det om at sætte dig i respekt, så de ved at det er dig der bestemmer.

Hvordan får du en hvalp til at stoppe med at gø?

Det er lidt anderledes med hvalpe end med voksne hunde. Hvalpe er helt nye og ved ikke bedre, hvorfor de udelukkende er en opdragelsesting at få din hundehvalp til at stoppe med at gø. Omvendt er det en dårlig vane hos voksne hunde og kan bunde ud i mange forskellige ting.

Med hvalpe er det altså opdragelse, opdragelse, opdragelse, der får dem til at stoppe med at gø. Nogle hunderacer gør meget og så er der hunderacer der ikke gør, hvilket også kan have betydning for om din hvalp/hund gør meget.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *