Min hund gør af børn – Hvad gør jeg?

Det er meget normalt at hunde der ikke er vant til at være sammen med børn, kan begynde at gø af børn når de ser dem. I hundens øjne er børn meget anderledes end voksne mennesker, især deres adfærd. Hvilket er rigtigt nok, men vi mennesker ser det bare ikke på samme måde.

Medmindre du får fast barn i hjemmet og din hund bliver ved med at gø af barnet, så er der ingen grund til at benytte et anti-gø halsbånd. I stedet kan man gøre noget forebyggende når man ved at hunden skal være sammen med børn over nogle timer/dage.

Forbered din hund på børn

Måske ved du at du skal til familiefest i weekenden hvor der er børn el. i sommerhus med familien hvor der er børn. Disse situationer kan du sagtens forberede din hund på, og forebygge af den gør af børnene.

Du kan give din hund beroligende midler af forskellige art. Nogler er gode at give i dagene op til mødet med børn, da de virker over tid, mens andre har en kraftigere effekt og blot skal gives få timer før situationen opstår. Herunder anbefaler vi nogle beroligende midler til hunde der gør af børn.

Tryg hund sammen med børn

Ligeså vigtigt det er at du gør hvad du kan for at din hund ikke gør af børn, så kan dem med børn i selskabet også gøre deres. Det er selvfølgelig ikke dit ansvar, men er der tale om familie kan man som regel snakke sammen om sådan nogle ting.

Det er børns adfærd, højde og bevægelser der foregår i samme højde som hunden, der er mest skræmmende for en hund der ikke er vant til børn og den derfor reagere med gøen. Giv derfor børnene besked om at hunden ikke er vant til børn og de skal være forsigtige og rolige omkring den.

Det er altid en god ting at lade din hund være sammen med børn og lade børn sige hej til din hund, da den så vil lære over tid at der slet ikke er noget farligt ved børn, tværtimod kan man få en helt anden opmærksomhed fra børn end fra voksne.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *