Min hund gør af fyrværkeri – hvad gør jeg?

Fyrværkeri er et klassisk eksempel på noget der kan få en hund til at gø. Det er høje og pludselige lyde, ligesom tordenvejr, som en hund ikke kan gennemskue hvor kommer fra. Men hvad kan du gøre hvis din hund gør meget af fyrværkeri?

Først og fremmest er det meget naturligt at din hund gør af fyrværkeri, fordi din bliver bange og varsler derfor dig og forsøger selvfølgelig at skræmme uvedkommende. Det ligger i dens natur. Det kan dog være meget voldsomt at være i så meget gøen omkring jul og nytår, hvorfor der er en god løsning.

Beroligende til hunde

Et anti-gø halsbånd er ikke den optimale løsning i denne situation, da du ikke kan træne din hund fra at være på vagt/være bange. I stedet kan man bruge andre beroligende midler nytårsaften og ugerne omkring hvor der bliver fyret meget krudt af.

Du kan snakke med din dyrlæge om hvad der er af muligheder for at berolige din hund nytårsaften, men du kan også bruge et af disse produkter der alle kan bestilles online, helt lovligt.

Animigo Calming Drops – dråber

Aptus Relax – tyggebider

Animigo Calming Aid – tabletter

Back Rescue Pet – dråber

Hvad gør man hvis ens hund er bange for fyrværkeri?

Der er flere ting du kan gøre, men den primære er at give din hund noget beroligende, som vi give flere eksempler på herover. Du kan gøre disse ting hvis din hund er bange for fyrværkeri nytårsaften:

  • Give beroligende dråber/hundekiks/medicin.
  • Tage væk nytårsaften til et mere afsides sted, et sommerhus.
  • Sørg for at være der for din hund og hjælp med at berolige den.

Hvordan beroliger man en hund til nytår?

Det kan være svært at berolige sin hund som ejer, da du ikke på samme måde kan forklare den hvad der foregår som du kan med børn. Alligevel hjælper det at have en tilstedeværende ejer, da det gør i har et godt bånd og din hund derved vil stole på dig og agere som du gør – roligt.

Kan du ikke berolige din hund med din tilstedeværelse, hvad end det er nytår, tordenvejr el. høj musik, så kan du ty til et af de beroligende midler der findes til hunde.

Hvorfor er hunde bange for fyrværkeri?

Kan hunde tåle Baldrian?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *